středa 13. listopadu 2013

Bylo nebylo.. Pete Doherty.


K dnešnímu článku mě přivedl dnešní dlouhý rozhovor se spolužákem o hudbě, kdy jsme si vyměňovali názory a typy na fajn hudbu. Od mých poslední dobou velmi oblíbených Artic Monkeys jsme se dostali až k The Libertines a jejich frontmanovi, kterým je jistě všem známý, minimálně svýma drogovýma aféráma a vztahem s Kate Moss Pete Doherty.


Ač byl akademicky úspěšný, dokonce vyhrál recitační soutěž, účastnil se cesty organizovanou briitskou radou po Rusku. Studoval anglickou literaturu na Londýnské univeritě. Studium, ale nedokončil. Našel si práci na hřbitově, kde měl zahazovat hroby, ale většinu času věnoval posedávání a psaní poezie. Spadl do drog, pak na ně přestal mít peníze, začal se živit jako prostitut, potom jako gay prostitut.Nicméně jeho život nezačal být nudným ani po vzniku The Libertines. V Berlíně byl zavřen za vandalismus, na koncertě zpíval nacistickou hymnu, přiznal aféru s Amy Winehouse, vyhodili ho z protidrogové léčebny, protože prodával pacientům drogy, fetoval dokonce i v letadle, byl odsouzen na půl roku za držení většího než malého množství kokainu.  Podle mě je silně bisexiální, čemuž nasvědčuje minimálně to, že v závěru klipu Last Of English Roses je poměrně dost, možná až moc detailní záběr na dva... týpky, kteří se líbaj.


I přes to všechno pro dnešní společnost špatné mě ten člověk fascinuje. Jde si svojí vlastní cestou, bojuje proti konzumu, je svůj. Něco na něm prostě je. A přiznejme si to, koho nepřitahujou tyhle dekadentní osobnosti..
Ale hlavně a předevčím mu nelze odepřít to, že má skvělou hudbu a ač to asi málokdo ocení, v songu Bag Steal Or Borrow snad první člověk od Bacha mění stupnice.

V současnosti hraje v BABYSHAMBLES, které založil místo rozpadajících se Libertines. Zminuju se o tom vlastně jen, protože sem hodlám postnout jejich song, kterej mě prostě baví!




Žádné komentáře:

Okomentovat